top of page

The Legends

Helden van Toen
Helden-Def-Staand_web.jpg

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. Deze Nederlandse jazzformatie reisde de halve wereld rond, won de Kobe Award in Japan en bracht zelfs een ode aan Desmond Tutu in het toen pas onafhankelijke Zuid-Afrika.

 

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen, spelen in deze nieuwe  muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. We hebben nu eenmaal allemaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

 

Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz

★★★★ Le Monde, Paris

Swingin' Paris
SWIPA3.jpg
The Christmas Special

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd!

Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger/ trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met chansonnière Tess Merlot, mee door de met kerstlichtjes versierde straten van het bruisende Parijs.

 

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren daarna triomfantelijk weer terug te keren..

 

Speciaal voor deze tijd van het jaar wordt Swingin’ Paris ondergedompeld in warme kerstsferen. Een avond zwijmelen bij het haardvuur en iedereen die je lief is volmondig de liefde verklaren. ‘Rudolph the Red-nosed Reindeer’, ‘Let it Snow’ en ‘Silent Night’ kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen. De meest prachtige songs komen voorbij, waarmee het afgelopen jaar van een gouden randje wordt voorzien.

bottom of page