top of page

Pascale Platel

Pascale_vertedernadermij_-(c)-Shalan-Alhamwy_WEB.jpg
Vertedernader mij

Voor haar nieuwe voorstelling Populier vertrekt Pascale zoals vanouds vanuit emoties en gebeurtenissen die dicht bij haarzelf staan, maar tegelijk voor veel mensen herkenbaar zijn. Kantelmomenten die slechts later kantelmomenten blijken te zijn. 

 

Over weerloosheid en veerkracht. 

Ik had een pantser en ik was daar blij mee, want zonder zou mijn leven misschien geen hel, edoch een pak lastiger geweest zijn.
Maar op een dag kwam ik tot het besef dat ik veel te groot geworden was voor mijn pantser en ik besloot het van mij af te werpen en plaats te maken voor mijn nieuwe huid.

 

Moet nu toch wel lukken dat ik op dat moment ontdekte dat ik voor die metamorfose subsidies kon krijgen!? Vervel-subsidies.

 

En trouwens, subsidies of niet, ik ging die harde noot sowieso kraken.

IMG_0022-1-1200x800.jpeg
Gezegend zij

In ‘Gezegend Zij’ vertelt Pascale Platel de levensloop van Jezus Christus vanuit het oogpunt van tante Elisabeth, de moeder van Johannes de Doper. Platel vertelt het verhaal vol humor en kwinkslagen. Ze laat u gieren van het lachen, maar evenzeer beweegt ze u tot tranen toe. Zoals alleen zij dat kan. Met het publiek aan haar lippen frist ze zo ons collectief geheugen op met anekdotes die getuigen van groot respect, geestdrift en heel wat korreltjes zout.

Pascale Platel houdt deze memorabele solovoorstelling uit 2002 met veel plezier op het repertoire!

 

Platel speelt met zoveel ernst en gevoel dat een bijtend laagje pijn onder de lach priemt. Ze doet je lachen en huiveren. Halleluja! (Roel Verniers – De Standaard)

‘Maar Jezus toch!’ riep Maria, ‘We waren ik weet niet hoe ongerust!

We zijn u al drie dagen aan het zoeken!’

En zo zei Jezus: ‘Maar mama toch, ik ben hier gewoon wat aan het praten en ten andere, waarom hebben jullie mij gezocht? Waar zou ik anders zijn dan in het huis van mijn Vader?’

En ik dacht ‘Ai, dat moet hard aankomen bij Jozef.’

(Elizabeth 3: 41 – 52)

bottom of page