top of page

Emma Wills, Lukas De Wolf + muzikanten

Lukas De Wolf.jpg
Witte vlinders

Naar Platero en ik van Juan Ramón Jiménez.

 

Witte vlinders verzoent een selectie van Spaanse gedichten met klassieke muziek, zuiderse volksmuziek, renaissance liederen, improvisatie, luitmuziek. De muziek omvat zowel eigen arrangementen als originele composities.

 

Jiménez haalt herinneringen op aan zijn geboortedorp Moguer en zijn ontmoetingen en omzwervingen met zijn trouwe ezel Platero. De zorgeloosheid, eenvoud en vergankelijkheid van het leven in de ongerepte natuur van Andalusia komen tot leven. Acteur Lukas De Wolf (Loslopend Wild, Mixed Kebab, De Dag,…) kruipt in de huid van de verteller en botst en kronkelt zich met de muziek een weg van zacht en lieflijk naar razend en kolkend om af te sluiten met loutering.

 

De klassieke gitariste Emma Wills (1998°) creëerde deze voorstelling als afstudeerproject aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voorjaar 2021. Witte Vlinders werd bekroond met grootste onderscheiding en kon in de zomer van 2021 een eerste succesvolle reeks voorstellingen aanvatten, met onder andere een passage op het Cultuurfestival MoMeNT te Tongeren, die werd afgesloten met een staande ovatie.

bottom of page