top of page

Beeldmakerij

IMG_1298.jpg
Paniek in de

Het is de start van een nieuwe werkdag in de wolkenfabriek. Een dag als alle andere dagen; geen vuiltje aan de lucht. Even de weersvoorspelling uitvoeren, alles gaat perfect, zoals altijd. Totdat… Gerrit, het superbrein en bedieningspaneel van de wolkenfabriek gestolen wordt! En dan gaat het mis. Heel erg mis!

wolkenfabriek (4+)
nvg1.jpg
Nieuws van gisteren (8+)

In een voorstelling vol projectie, figurentheater en humoristische maar ook spannende nieuwsitems, leren we niet alleen dat de geschiedenis belangrijk is, maar ook het heden. Want het nieuws van gisteren wordt vandaag gemaakt.

 

Een kijkje voor de schermen van het nieuws!

Hoe wordt het nieuws gemaakt? En waar wordt het oude nieuws, bewaard?

wolkenfabriek1_web.jpg

Elke avond luistert Willy, de wolkenmaker, naar het weerbericht om zo te weten te komen welke wolken hij de lucht in moet sturen. Morgen wordt het een mieters mooie dag en is er geen wolkje aan de lucht! Willy heeft dus eindelijk weer eens dagje vrij. Maar wat gebeurt er als Wolly, de weerkip, toch per ongeluk wat wolkenknopjes indrukt?

 

De voorstelling wordt gespeeld in een decor van een levensgroot pop-up boek, waarvan elke omgeslagen bladzijde een nieuwe wereld laat zien. Het decor is een lust voor het oog vol vondsten en verrassingen en laat - samen met het sprankelende verhaal - het publiek ten volle de magie van het figurentheater ervaren.  

De Wolkenfabriek (4+)
MisPoes1_web.jpg
Mis Poes (3+)

Mies is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat, maar op een ochtend wordt ze wakker en is haar mooie lapjesvacht verdwenen! Waar is haar vachtje gebleven? Mies gaat op onderzoek uit en belt aan bij alle buurbeesten. Hebben zij iets gezien of gehoord? 

Iedereen woont anders maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal hun vacht kwijt! Wie is de dief? En krijgen ze hun vacht ooit nog terug? 

 

Mis Poes! is een kleurrijke voorstelling met aansprekende stangpoppen. De huizen van de dierenbewoners zijn pop-ups die tijdens de voorstelling open klappen en het publiek verrassen en nieuwsgierig maken naar wat er nog meer te voorschijn zal komen. 

Evenals in de grote mensen wereld zijn de behuizingen van de dieren zeer divers, variërend van een kubuswoning in Mondriaanstijl tot een nostalgische boomhut. De dierenbewoners hebben allen zo hun eigen gebruiken en gewoontes. 

 

Uiteraard ontbreekt ook hier de humoristische inslag van Laros & De Jong Beeldmakerij niet, waardoor de voorstelling ook een kijk- en luistergenot is voor meekijkende volwassenen. 

Taart voor Tijger (2,5+)

Morgen is tijger jarig. Dan zijn er slingers, cadeautjes en taart. 

Taart? Ja, taart! Maar we hebben nog geen taart. Wat nu?

Aan de slag! We vragen tijger zijn vrienden om hulp. 

Hopelijk wordt tijger niet wakker, want het moet wel een verrassing blijven. 


Taart voor tijger is een voorstelling voor peuters en kleuters.

Herkenning, herhaling, interactie, muziek en de grappige dierenpoppen vormen de ingrediënten van een vrolijke voorstelling die bij het jonge publiek goed in de smaak valt. 

tvt4_web.jpg